• Het Jeugdfonds Sport Amsterdam

  Is er thuis te weinig geld om je kind te laten sporten? Het Jeugdfonds Sport Amsterdam helpt! Het Jeugdfonds Sport Amsterdam betaalt de contributie en eventueel de benodigde attributen. Zo kunnen ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, lid worden van een sportclub.

  Je krijgt een vergoeding om te gaan sporten in deze situaties:

  • je bent ouder dan 2 jaar en  jonger dan 18 jaar
  • je woont in Amsterdam of Weesp
  • je hebt een geldige Stadspas, of:
  • je hebt geen Stadspas, maar je ouders hebben een laag inkomen. Op amsterdam.nl/pakjekans staat meer informatie over wat een laag inkomen is.

  Hoe werkt het?
  De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Wil je een aanvraag indienen? Vul dan alvast deze ouderkaart in en neem die mee naar de afspraak met de intermediair. 

  Je dient zelf je kind aan te melden bij de club, dat doet het Jeugdfonds Sport niet. Volg eventueel een proefles om zeker te weten dat je kind op deze club wil sporten.

  Na een goedkeuring van de aanvraag bij het Jeugdfonds Sport, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor sportattributen, die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

  Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport Amsterdam? Lees hier verder.