• De vertrouwenspersoon is er voor jou

  sc Buitenveldert wil een voetbalvereniging zijn waar spelers, trainers en vrijwilligers zich thuis voelen en met plezier bezig zijn met onze sport. Samen stellen we daarom alles in het werk om ongewenst gedrag te voorkomen en te zorgen voor een prettig, positief en veilig sportklimaat.

  Maar helaas komen overal waar mensen samenzijn en -werken situaties voor die niet passen bij dit plaatje. Denk aan ongewenst gedrag als: pesten, agressie en geweld, seksuele intimidatie, discriminatie en interne criminaliteit. Dat kan zijn tussen volwassenen, trainers, leiders en (jonge) spelers, maar ook tussen kinderen of volwassenen onderling.

  Maak jij op de club iets mee (of heb je iets meegemaakt) waarbij je je niet prettig voelt en waarover je moeilijk met iemand kunt praten?
  Dan kun je altijd terecht bij een van onze vertrouwenspersonen: 

  Rinaldo Krekko
  Ik ben Rinaldo Krekko 46 jaar en werkzaam als re-integratieconsulent bij de gemeente Amsterdam. Sinds 2013 ben ik bij de club betrokken toen mijn zoon bij de Jonge Sterren begon. Inmiddels voetbalt hij O12 en sta ik nog trouw meerdere dagen per week langs de lijn. Onlangs ben ik gevraagd om als vertrouwenspersoon voor de club te fungeren. Deze rol/taak wil ik graag op mij nemen. Ik vind het belangrijk dat er vertrouwenspersonen op de club aanwezig zijn om je verhaal kwijt te kunnen, maar ook omdat ik van mening ben dat er op een club een veilig (sport)klimaat dient te heersen voor iedereen. Ik wil hier dan ook graag mijn steentje aan bijdragen
  E: vertrouwenspersoon@buitenveldert.com / M: 0031 (0) 6 20 13 11 31

  Wat doet de vertrouwenspersoon?

  De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en kan je adviseren over en ondersteunen bij jouw probleem. Wanneer jij dit wilt, verwijst de vertrouwenspersoon je door naar anderen binnen de club of professionele instanties. Ook kan de vertrouwenspersoon preventieactiviteiten voorstellen en in gang zetten.

  Geheimhoudingsplicht

  De vertrouwenspersoon is onafhankelijk en heeft een geheimhoudingsplicht. Informatie die je met hem of haar deelt, wordt dus nóóit zonder jouw toestemming met anderen gedeeld.

  Het bestuur en niet de vertrouwenspersoon is verantwoordelijk voor eventuele maatregelen en/of straffen als gevolg van een melding.

  Praat je liever met iemand van buiten de club? Dan kun je terecht bij de vertrouwenspersonen van de KNVB. Zij nemen meldingen aan, informeren over mogelijke vervolgstappen, verzorgen procesbegeleiding en hebben een adviesrol richting verenigingen.