• De vertrouwenspersoon is er voor jou

  sc Buitenveldert wil een voetbalvereniging zijn waar spelers, trainers en vrijwilligers zich thuis voelen en met plezier bezig zijn met onze sport. Samen stellen we daarom alles in het werk om ongewenst gedrag te voorkomen en te zorgen voor een prettig, positief en veilig sportklimaat.

  Maar helaas komen overal waar mensen samenzijn en -werken situaties voor die niet passen bij dit plaatje. Denk aan ongewenst gedrag als: pesten, agressie en geweld, seksuele intimidatie, discriminatie en interne criminaliteit. Dat kan zijn tussen volwassenen, trainers, leiders en (jonge) spelers, maar ook tussen kinderen of volwassenen onderling.

  Maak jij op de club iets mee (of heb je iets meegemaakt) waarbij je je niet prettig voelt en waarover je moeilijk met iemand kunt praten?

  Dan kun je terecht bij de vertrouwenspersonen van de KNVB. Zij nemen meldingen aan, informeren over mogelijke vervolgstappen, verzorgen procesbegeleiding en hebben een adviesrol richting verenigingen. Meer informatie vind je hier 

  Wat doet de vertrouwenspersoon?

  De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en kan je adviseren over en ondersteunen bij jouw probleem. Wanneer jij dit wilt, verwijst de vertrouwenspersoon je door naar anderen binnen de club of professionele instanties. Ook kan de vertrouwenspersoon preventieactiviteiten voorstellen en in gang zetten.

  Geheimhoudingsplicht

  De vertrouwenspersoon is onafhankelijk en heeft een geheimhoudingsplicht. Informatie die je met hem of haar deelt, wordt dus nóóit zonder jouw toestemming met anderen gedeeld.

  Het bestuur en niet de vertrouwenspersoon is verantwoordelijk voor eventuele maatregelen en/of straffen als gevolg van een melding.