• Klachten of suggesties? Laat het ons weten!

  Voetbal; de belangrijkste bijzaak van het leven. Het zijn de woorden van sportpresentator en oud-Oranje-perschef Kees Jansma. En hij heeft een punt. Want hoeveel mensen – jong en oud – beleven er niet elke week plezier aan het spel, in het veld, langs de lijn of vanaf de luie bank. 

  Toch kent het voetbal soms ook minder mooie kanten, denk aan geweld op het veld. Ook bij sc Buitenveldert krijgen spelers soms mot, wordt een scheidsrechter uitgejouwd of is er een coach of supporter die uit de bocht vliegt. 
   In de meeste gevallen lost zo’n incident zich vanzelf op, omdat omstanders ingrijpen of de scheidsrechter optreedt. Maar het komt helaas ook voor dat een situatie uit de hand loopt en betrokkenen een klacht willen indienen. 

  Feedback
  Ook onze eigen leden kunnen feedback hebben op de manier waarop we dingen doen. Die kunnen gaan over ongewenst gedrag in strijd met onze Gedragscode. Zoals agressie en geweld, discriminatie, pesten, buitensluiten, (seksuele) intimidatie. In sommige situaties kan het prettig zijn eerst met een vertrouwenspersoon te praten.  

  Valt je iets op dat je graag met ons deelt?
  Zie je iets wat je heel goed vindt, iets dat we kunnen verbeteren of misschien heb je een klacht? Dat kan gemakkelijk via dit feedbackformulier. Een papieren variant is verkrijgbaar in de bestuurskamer. 

  En dan? De feedbackprocedure
  De Gedragscommissie neemt jouw bericht in behandeling. Gaat het over gedrag en betreft het een klacht dan start een onderzoeksprocedure naar de gebeurtenis. Betreft het feedback of een klacht over andere zaken dan pakt het bestuur dit op.

  De leden van de Gedragscommissie passen hoor en wederhoor toe, ‘horen’ eventuele getuigen/betrokkenen, beoordelen de situatie en doen een uitspraak over de klacht.
  We adviseren het (jeugd)bestuur over het incident en zo nodig over sancties (gebaseerd op het Sanctiebeleid zoals beschreven in onderstaande document), variërend van een waarschuwing tot intrekking van de inschrijving. Het bestuur besluit over de uiteindelijke sanctie en ziet toe op de uitvoering ervan.

  Voorkomen beter dan genezen
  De gedragscommissie spant zich in – samen met onze trainers, coaches en vrijwilligers – voor een positief sportklimaat. Want wij geloven dat we het aantal incidenten tot een minimum kunnen beperken in een omgeving waarin iedereen op een prettige manier met elkaar omgaat, elkaar accepteert, zich betrokken voelt en zich houdt aan (spel)regels en afspraken, zoals beschreven in onze Gedragscode.  

  Onze aanpak
  Die cultuur en goede sfeer bereiken we door bestuursleden, trainers/coaches, ouders én spelers steeds opnieuw bewust te maken van het belang van een positief sportklimaat en van hun eigen rol en verantwoordelijkheden hierin. En door ze praktische tools en handvatten te bieden om – met kleine en grotere stappen – te kunnen bijdragen aan deze ambities. In dit document staat de gehele aanpak en ook welke sancties er kunnen volgen bij bepaald gedrag (dit ter beoordeling van het bestuur).

  Wat je (positieve) aandacht geeft, groeit!

  De Gedragscommissie: wie zijn wij?

 • Kwong Steinraht. Kwong Steinraht/vader van Manello (JO19-1), als gedragstrainer in het onderwijs maak ik me hard voor de ontwikkeling van kinderen (en leerkrachten) op het gebied van gedrag en zelfvertrouwen. Dit is natuurlijk ook belangrijk in en rondom de vereniging die Buitenveldert heet. In de gedragscommissie ondersteun ik om samen een Positief Sportklimaat te realiseren.

 • Milton Clijdesdale Ik ben Milton Clijdesdale, een gediplomeerd KNVB scheidsrechter en scheidsrechter coördinator bij SC Buitenveldert sinds kort. In het verleden heb ik voor verschillende organisaties als vrijwilliger gewerkt op het gebied van gebouwonderhoud en energieadviezen. Daarnaast vervul ik een tweede rol als trainer en scheidsrechter bij AFC IJburg al een jaar of vijf. Mijn brede ervaring en toewijding maken mij een waardevolle aanwinst voor de voetbalclub.

 • Wendy Lisse Beste leden en vrienden van sc Buitenveldert. Wendy lisse aangenaam. Zelf ben ik geen onbekende binnen de voetbalwereld rondom Amsterdam en omstreken Buitenveldert is nu sinds 3 seizoenen de club waarin ik mij begeef. In eerste instantie als technisch jeugdcoördinator en nu als lid van de gedragscommissie. Binnen het voetbal ben ik speelster, trainer, coördinator en lid van de gedragscommissie geweest binnen een andere vereniging. De dynamiek van het Verenigingsleven is mij dus niet onbekend. Een Verenigingsleven behouden en besturen doe je met elkaar. Sport verbindt maar gaat ook vaak hand in hand met emotie.  Emotie door winst en emotie bij verlies. Hierdoor kunnen er meningsverschillen ontstaan en helaas ook incidenten. Samen met de andere leden gaan we kijken hoe we zo neutraal mogelijk dit met elkaar kunnen oplossen. Een oplossing vinden is het mooiste wat er is zeker binnen het verenigingsleven. Heb je een vraag klacht is compliment laat het dan ons weten en we gaan er mee voor je aan de slag

 • Sebastian Reyn
  Sebastian Reyn/vader van Sen (JO17-2), lid sinds de Jonge Sterren: “Mijn zoon Sen is al sinds de Jonge Sterren lid van SC Buitenveldert. Hij heeft fantastische seizoenen meegemaakt, met veel sportbeleving en gezelligheid. Als vader en voetballiefhebber wil ik mij graag inspannen voor een positief sportklimaat voor iedereen. Bovendien vind ik de maatschappelijke bijdrage die de voetbalsport kan leveren erg belangrijk. Bij SC Buitenveldert gaat het om meer dan alleen voetbal. Daarom doe ik graag mee met de Game Changers.”

 • Wil je meer weten of wil je je aansluiten bij de Gedragscommisie? Mail dan naar gedragscommissie@buitenveldert.com

  Plezier, Veilige omgeving, Sportief, Respect, Continu leren
  Dit zijn onze club-kernwaarden. Eerlijk uitgevraagd in een enquête onder onze leden, ouders en bestuur. Dit vinden we belangrijk als we het hek van ons sportpark binnenlopen voor een training of wedstrijd, maar ook als we op bezoek zijn bij de tegenpartij.