• Onze Club

  De Club

  Sc Buitenveldert (BTV) is met 1350leden 1 van de grootste sportclubs van Amsterdam. 70% van de leden is jeugd en met ongeveer 500 dames/meisjes de grootste dames/meisjes club van Nederland. BTV is een echte Amsterdamse vereniging, qua sfeer maar ook wonen vrijwel alle leden in Amsterdam.

  Buitenveldert bloeit

  Buitenveldert bloeit, dat voel je meteen als je het nieuwe complex op de Boelelaan betreedt. Voetballend loopt het zeer goed, kinderen en volwassenen voetballen graag bij BTV en dat betekent dat de vereniging voor vrijwel alle categorieën een wachtlijst heeft. Goede organisatie, normen en waarden zijn randvoorwaarden, sportiviteit en respect voor de tegenstander, scheidsrechter en medespelers staan hoog in het vaandel.

  Divers en laagdrempelig

  BTV is een bijzondere vereniging met een open sfeer.  De vereniging is laagdrempelig, heeft een lage contributie en haar leden komen uit alle geledingen van de samenleving, van jongens én meisjes, autochtonen en allochtonen, hoog- en laag opgeleid. De vereniging heeft veel vrijwilligers, oud en nieuw kader.

  Recreatie en prestatie voetbal

  BTV is een vereniging waar spelers van alle niveaus met plezier en goede faciliteiten kunnen voetballen. In 2008 heeft BTV in haar ledenvergadering grote ambities vastgesteld voor het niveau van haar standaardelftallen, met name voor de dames en de jeugd. In dat kader is en wordt vormgegeven aan een gedegen jeugdopleiding en is goede technisch begeleiding van standaard- c.q. selectie elftalen geborgd. E.e.a. werpt zijn vruchten af; de Vrouwen 1 is regerent landskampioen , de zondag junioren selecties zijn of net gepromoveerd of draaien mee in de hoogste regionen; de selectie teams van de zaterdag jeugd spelen al jaren op het hoogste niveau van Amsterdam.

  Midden in de samenleving

  Sc Buitenveldert vervult ook buiten de grenzen van de eigen vereniging een belangrijke maatschappelijke functie. BTV faciliteert diverse scholen uit de buurt m.b.t. lessen lichamelijke opvoeding. In 2009 is  een samenwerkingsverband gestart met de VU. Zowel op praktisch terrein (BTV leden kunnen voor weinig geld bij de VU sporten) als wetenschappelijk terrein (de faculteit Bewegingswetenschappen van de VU) zal er nauw worden samengewerkt. 

  Intensief gebruik van velden

  BTV heeft met 1200 leden en 3,5 veld 1 van de meest intensief bespeelde velden van Nederland. In het weekend worden er regelmatig 30 wedstrijden op een dag gespeeld. Dat is een uitdaging voor de logistieke organisatie van kleedkamers en veldbeheer. In de praktijk betekent het b.v. dat pupillen geen penalty’s kunnen nemen na hun wedstrijd. Op weekdagen wordt er elke avond door de leden getraind, overdag zijn de velden bezet door scholen.

  Historie

  BTV is in 1974 voortgekomen uit in fusie van de sc Ahrends  en SCA. Deze clubs voetbalden als sinds hun ontstaan (sc Ahrends is in 1915 opgericht, SCA volgde in 1920) in het gebied wat de nu de Zuidas heet. SCA en Ahrends deelden al lang voor de fusie hun voetbalcomplex, de voetbalvelden; eerst aan de Zuidelijke Wandelweg en later op 2 plekken aan de Boelelaan.

  Zuidas

  BTV is daarmee 1 van de oudste bewoners van de Zuidas. Onze vereniging zal ook in de toekomst op de Zuidas blijven. De gemeente Amsterdam heeft in 2009 besloten dat BTV in de nieuwe Zuidas plannen 4 velden krijgt. Het nieuwe complex zal op ongeveer 300 meter ten Zuiden van de huidige locatie komen, op een plek waar nu nog gebouwen van de VU staan. De verwachting is nu dat BTV in 2021 zal verhuizen naar haar nieuwe locatie.