• Wedstrijdverslag sc Buitenveldert JO16-1 zat - Quick Boys JO16-1 zat
  • De 4e divisie A kent met Quick Boys en IJsselmeervogels twee amateurclubs van naam en faam. Toevalligerwijs treft Buitenveldert JO16-1 deze twee in het competitieschema direct nà elkaar, eerst deze week QB en volgende week de Vogels. Voetbalmaf als ik ben, verheug ik me nu al op de uitwedstrijd tegen QB, daar ben ik nl. nog nooit geweest, ook niet bij vv Katwijk, trouwens. In Bunschoten-Spakenburg was ik al vaker (en volgende week weer), waar de Vogels en vv Spakenburg naast elkaar liggen. Vind ik mooi, net zoals in Veenendaal, waar ik ook eens was, met DOVO en GVVV.

    BTV en QB werden in het najaar allebei kampioen in hun 5e divisie (A en D), maar de historie tussen beide ploegen is even recent als kort. Op 6 januari jl. zaten beide ploegen in dezelfde poule op een winterstop-toernooi bij Focus’07 in Culemborg. In de laatste poulewedstrijd troffen beide ploegen elkaar en de situatie was zo dat BTV moest winnen om de finale te bereiken, QB had aan een gelijkspel genoeg om dat te doen. In een spannende 20 minuten rekte QB dermate veel tijd dat de scheidsrechter ondanks het centraal geven eindsignaal nog even door liet spelen na (weer) een blessure-behandeling bij QB. De trainer/ verzorger en betreffende speler liepen nog in het veld richting de zijlijn toen BTV de bal hoog naar voren speelde, waar de spits in de 16 aannam, aflegde naar rechts waar de rechtsbuiten de bal snoeihard binnen ramde. Het was ook meteen afgelopen…BTV won vervolgens in de finale na penalty’s (3-2) van het in het najaar uit de 4e divisie gedegradeerde PVCV, na een 1-1 eindstand. Het leverde een beker bij de (kampioens)schaal op.

    Echter op deze frisse, maar fraai zonnige zaterdag van 27 januari ging het aan de Gustav Mahlerlaan om het ‘echie’. BTV gesterkt door de 0-1 zege bij Telstar vorige week, QB, naar ik aanneem, gemotiveerd na de 2-3 thuisnederlaag tegen asc Waterwijk. In het voorprogramma verloor BTV O15-1 helaas van NAC Breda met 1-3.

    Het begin van de wedstrijd was voorzichtig, aftastend. QB zette geen druk en leek te loeren op een foutje, wat BTV noopte om behoedzaam aan te vallen, zonder echt risico te nemen. Het leverde BTV wat meer balbezit op, maar verder eigenlijk niks. Deze patstelling werd na dik 20 minuten doorbroken bij de eerste echt goede aanval van BTV; de rechtsback werd weggestuurd door de rechter centrale met een strakke pass, haalde in een mooi duel met zijn tegenstander de achterlijn en gaf een fijne voorzet, die een beetje stiekem werd binnen geprikt door de nummer 10. Niet veel later had de linksbuiten een fraaie dieptepass op de spits in huis. Die werd in de weg gelopen door de keeper en liep de keeper in de weg, de bal was los en werd binnengeschoten, met rechts, door de linksback. Anderhalve kans en 2-0, dat is efficiënt! QB begon zich aan de hand van de handige nummer 10 en wat meer inzet te roeren, maar dat werd hard de kop ingedrukt door de rechtsbuiten van BTV, die diep werd gestuurd en vanuit een lastige hoek de 3-0 binnen knalde. Rust na tweeënhalve kans en 3 goals voor BTV, één gevaarlijke voorzet en 0 goals voor QB.

    Met 2 verse middenvelders zette BTV na rust meteen aan. De rechtsbuiten werd weer diep gestuurd en zijn lage voorzet werd binnen getikt door de linksbuiten, 4-0. Hetzelfde duo tekende voor de 5-0, alleen knikte de linksbuiten nu een hoge voorzet knap binnen. Het duel was wel gespeeld, er werd volop gewisseld, maar binnen 5 minuten was het 5-2; de BTV keeper liet een hoge bal los die werd binnengetikt en de verse linker centrale had een ietwat drieste actie in de 16 wat een penalty opleverde, die de keeper nog bijna had…Was hier een “Kattukse”-remontada in de maak, met nog een minuut of 15 op de klok? Gelukkig niet. BTV nam de regie weer in hadden, zag nog een goal afgevlagd worden (tegenwoordig worden deze wedstrijden opgenomen, op de beelden lijkt het onterecht), maar bracht met in totaal 7 wissels in de 2e helft de 3 punten over de streep. 2 wedstrijden, 6 punten. Op naar de (Ijsselmeer)Vogels!