• Wedstrijdverslag IJsselmeervogels JO16-1 - sc Buitenveldert JO16-1 zat
  • Zoals ik vorige week al verklapte, ging de reis deze zaterdag naar Bunschoten-Spakenburg. Als je dan vanaf de A1 het hele dorp bent doorgereden, sta je met je neus voor sportpark de Westmaat. Links heb je dan de accommodatie van vv Ijsselmeervogels, met een prachtige hoofdtribune, alles met een rood tintje. En rechts, de kantines zitten ‘ruggelings’ aan elkaar, staat nog zo’n prachtige tribune, op net zo’n mooi complex, alleen is dan alles blauw, de kleur van sv Spakenburg. Twee van de grootste amateurclubs van Nederland, vv Ijsselmeervogels was 7 keer algeheel landskampioen, sv Spakenburg haalde vorige seizoen nog de halve finale van de KNVB-beker, pal naast elkaar. De sportparkderby is wijd en zijd vermaard, alleen wordt die dit seizoen even niet gespeeld; sv Spakenburg is koploper in de 2e divisie en vv Ijsselmeervogels is dat ook, alleen in de 3e divisie…Voor sv Spakenburg stond de bus klaar, zij gingen naar de Boelelaan in Amsterdam, om te spelen tegen AFC (en wonnen met 1-3).

    sc Buitenveldert was niet met de bus gekomen, maar was er klaar voor om het op te nemen tegen de medekampioen uit de 5e divisie. De Vogels hadden 1 punt uit 2 wedstrijden, thuis veroverd tegen AFC’34. Ik verwachtte een flink beginoffensief, de Rooien speelden ten slotte thuis en misschien zouden de “blauwen” uit Amsterdam ook nog wat extra energie opwekken, maar niks van dat al; Buitenveldert nam vanaf het begin het heft stevig in handen en de Vogels hadden weinig te vertellen. Ook was BTV weer zeer efficiënt; al na een minuut of 2 werd een heerlijke voorzet vanaf rechts goed ingekopt door de spits, de keeper keerde hem nog, maar de rechtsbuiten kon de rebound zo binnen prikken, 0-1. Misschien geholpen door de vroege voorsprong voetbalde Buitenveldert heel makkelijk. Er werd met crosspasses prima van kant gewisseld, de buitenspelers hadden knappe acties in huis, er werd goed druk gezet, verdedigend werd niks weggegeven, nee, de Vogels hadden echt weinig in te brengen. Bij dat druk zetten veroverde de spits de bal op de laatste man en dan kom je niemand meer tegen op weg naar de keeper en het was 0-2. En bij een indraaiende corner hoefde deze lange spits, bijna 2 meter denk ik, niet eens te springen om de 0-3 binnen te knikken. Ijsselmeervogels had voor de rust 1 gevaarlijk moment, maar bij een hoge bal was het buitenspel voordat de bal werd ingeschoten, rust 0-3.

    De trainer van de Vogels was zeer ontevreden en liet luid en duidelijk weten dat hij het anders wilde zien. En dus begonnen de Vogels zeer fanatiek aan het tweede bedrijf. Met veel energie zochten ze de aanval, zoekend naar de vroege aansluitingstreffer. Er was een kleine kans, een schotje van binnen de 16, maar die werd gepakt door de keeper van Buitenveldert. Vervolgens was er een BTV-aanval over rechts waarbij de rechtsbuiten zich handig vrij speelde in de 16 en hard en laag door de benen van de keeper de 4-0 en aan het tegenoffensief eigenlijk meteen een einde maakte. Ook dat is een kwaliteit, op de juiste momenten scoren. De wedstrijd was gespeeld, Buitenveldert heeft een grote groep, er was ruimte om te wisselen, dus dat gebeurde volop en een pluspunt tov. van vorige week, er werden nu geen doelpunten weggegeven, omdat de enige echt goede kans van Iisselmeervogels ook gepakt werd door de prima keeper van Buitenveldert vandaag. 0-4 was de eindstand.

    Meteen na het laatste fluitsignaal begon in het goed gevulde ‘stadion’ de topper in de 3e divisie tussen de nummer 1 IJsselmeervogels en nummer 2 rkav Volendam. Bij het verlaten van het sportpark viel de 0-1, op teletekst(?) zag ik dat het 0-3 voor rkav Volendam was geworden. Dus ook daar gingen de punten mee de bus in…

    Is het speelschema van de KNVB tussen zomer en kerst een aaneenschakeling van wedstrijden, 16 in totaal (14 competitie, 2 beker), na de winterstop is het meer “geitenkaas”. Sc Buitenveldert heeft pas de 24e februari weer een competitiewedstrijd staan, thuis tegen asc Waterwijk om 11.00 uur. Zij zijn dan het voorprogramma voor de JO15-1, die om 13.30 u. aftrappen tegen Fortuna Sittard. Wel is er woensdag 14 februari een bekerwedstrijd, thuis om 18.45 u. tegen Always Forward uit Hoorn. Komt allen!