• Vrouwen selectie pakt 6 punten
  • Op een mooie herfstdag speelden Vrouwen 1 en 2 van Buitenveldert beiden een thuiswedstrijd. Vrouwen 2 maakte er een goede eerste helft van waarbij er 2 maal gescoord werd door Elena en Eva.

Na rust drong de tegenstander fel aan maar met kunst en vliegwerk en uitstekend keeperswerk van Nikki werd er slechts 1, weliswaar fraai, tegendoelpunt toegestaan. De eerste overwinning van het seizoen in de competitie en de eerste 3 punten van vandaag werden met een explosie van vreugde begroet.

Vrouwen 1 moest het opnemen tegen FC Berghuizen uit Oldenzaal de nummer 2 van de competitie. Na de bekerwinst van vorige week werd er onder leiding van de jonge scheidsrechtster afgetrapt. Direct vanaf het begin werd de tegenstander onder druk gezet wat resulteerde in een bal op de paal van Julia. Ook in de het restant van de eerste helft was Buitenveldert de bovenliggende partij maar er werd voor rust nog niet gescoord.
    Na rust ging Buitenveldert verder waar het gebleven was met de tegenstander onder druk zetten. Na een goede actie van Zara ging ze alleen op de keepster af maar ook haar inzet belandde helaas op de paal. Aan de andere kant werd de verdediging nauwelijks op de proef gesteld en had Kaylee een rustige middag. De beloning voor het goede spel van vanmiddag kon dan ook niet uitblijven en in de 65ste minuut en na een goede aanval knalde Julia de 1-0 binnen. Hiermee was het verzet van de tegenstander gebroken. Julia gooide er een passeerbeweging uit en stelde Annabel in staat om bij de tweede paal binnen te tikken 2-0. Het slot akkoord was voor captain Blue, die van buiten de zestien de bal in de verre hoek schoot 3-0.

Deze eerste 3 punten deze competitie zorgde voor blije en dansende speelsters op het veld en langs de lijn. Een heerlijk gevoel dat we willen vasthouden als we volgende week op bezoek gaan bij de koploper.