• Vertrek Chantal de Ridder
  • Na 7 jaar actief te zijn geweest bij sc Buitenveldert, vertrekt Chantal aan het eind van het seizoen naar Ajax. Chantal heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal bij sc Buitenveldert, eerst als trainster, de afgelopen seizoenen als technisch jeugdco√∂rdinator en dit seizoen als hoofdtrainster van de vrouwenselectie. Chantal is momenteel al werkzaam bij Ajax en kan haar uren bij Ajax uitbreiden. Dit zal niet meer te combineren zijn het het hoofdtrainerschap bij de vrouwenselectie van sc Buitenveldert.

    Chantal de Ridder: Ik heb een leuke tijd gehad en zal Buitenveldert altijd een warm hart toe dragen. De club heeft me de tijd gegeven om te bouwen aan een kwalitatief hoogwaardige meidenafdeling en dat voort te zetten als hoofdtrainer van de vrouwen 1. Hoewel ik daar nog niet klaar ben, ligt er nu een mooie kans om me bij Ajax door te ontwikkelen als trainster. Maar voordat het zover is, gaan we eerst dit seizoen zo goed als mogelijk afmaken. Ik ga de club, de staf en speelsters missen.

    Voorzitter Bertholt Leeftink: Chantal is een vakvrouw. Ze heeft een uitstekende basis neergelegd, eerst bij de jeugd, en dit seizoen bij de vrouwenselectie. Haar vertrek naar Ajax komt voor ons eigenlijk te vroeg, maar tegelijkertijd zijn we er ook trots op dat we niet alleen speelsters opleiden, maar dat ook trainsters zich bij ons kunnen doorontwikkelen.