• VERPLICHT SPELREGELBEWIJS VOOR SPELERS VANAF 17 JAAR: HAAL HET NU!
 • VERPLICHT SPELREGELBEWIJS VOOR SPELERS VANAF 17 JAAR: HAAL HET NU!

  Goede kennis van de spelregels draagt bij aan een sportiever spel. Om die reden heeft de KNVB het spelregelbewijs ingevoerd. Voor spelers en speelsters geboren in 1998 tot en met 2005 was het al eerder verplicht om het spelregelbewijs te halen. Dit seizoen zijn de spelers/speelsters geboren in het jaar 2006 aan de beurt.

  Zij hebben tot hun eerste officiële wedstrijd in het seizoen 2023/’24 de tijd om het spelregelbewijs te halen.

  Rol voor verenigingen

  Voor verenigingen ligt er een belangrijke taak om de gegevens van de spelers (actuele e-mailadressen) op orde te hebben in Sportlink Club én de betreffende spelers/speelsters erop te attenderen dat zij het spelregelbewijs moeten gaan behalen.

  Spelers/speelsters kunnen zich met het juist vastgestelde e-mailadres registreren voor het KNVB account om daarna te kunnen inloggen op de website van Voetbalmasterz, waar zij kunnen oefenen en uiteindelijk het spelregelbewijs kunnen behalen.

  Via de onderstaande link is meer informatie te vinden over Voetbalmasterz, het KNVB account en de veelgestelde vragen over het spelregelbewijs: https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/52483/spelregelbewijs-seizoen-2023%E2%80%9924-haal-het-nu