• The Game Changers

  Samen naar een positief sportklimaat!

  De Game Changers spannen zich in voor een positief sportklimaat.

  Samen met de trainers, coaches en vrijwilligers werken we aan een omgeving waarin onze kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en onze club nog sterker wordt. Aan een clubcultuur waarin iedereen op een prettige manier met elkaar omgaat; elkaar accepteert; zich betrokken voelt bij elkaar/het team/de vereniging en zich houdt aan (spel)regels en afspraken.

  Dat willen we bereiken door bestuursleden, trainers/coaches, ouders én spelers bewust te maken van het belang van een positief sportklimaat en hun eigen rol en verantwoordelijkheden hierin. En door ze praktische tools en handvatten te bieden om – met kleine en grotere stappen – te kunnen bijdragen aan deze ambities.

  Wil je meer weten of wil je je aansluiten bij de Game Changers (Dayenne L’abée, Sebastian Reyn, Sarah van Wieringen en Frank van der Zande)? Mail dan naar gamechangers@buitenveldert.com

 • 5 gouden tips voor gedrag langs de lijn

  ‘Schéíéíéíds!!!’ Naar vóóóóóóóóóren!’ ‘Dit doet toch gewoon zeer aan je ogen!’  

  Ben of ken jij zo'n vader of moeder die zich ontlaadt van de opgekropte (werk)stress tijdens de voetbalwedstrijd van de kinderen? Onderstaand 5 tips voor elke ouder die zich ook maar een beetje aangesproken voelt.

  1. Plezier en presteren gaan hand in hand

  In plaats van ‘heb je gewonnen?’ en ‘heb je gescoord?’ kun je ook vragen: ‘was het leuk?’ en ‘hoe ging het?’ Zo haal je de zwaarte van het presteren af en leer je kinderen dat plezier vooropstaat. Vanuit plezier voor een sport gaat een kind presteren naar kunnen.

  2. Moedig aan, maar coach niet mee

  Aanwijzingen geven is verwarrend en het leidt af. Hoe goed bedoeld ook, als ouder je kind vanaf de kant coachen en vertellen wat hij moet doen is geen goed idee. De coach maakt afspraken met het team en die kunnen anders zijn dan dat wat jij roept. Daarnaast kan het je kind uit zijn spel halen of ervoor zorgen dat hij zijn zelfvertrouwen kwijtraakt. Zeker als dat wat je roept negatief is??

  3. Moedig alle kinderen aan, niet alleen die van jezelf

  Niet alle ouders zijn erbij of kunnen erbij zijn. Als iedereen die er staat het hele team aanmoedigt, is dat wel zo leuk voor allemaal.

  4. Geef zelf het goede voorbeeld

  Houd je mond tegen de scheidsrechter. Soms moeilijk maar echt een must: bemoei je niet met de arbitrage! Soms zit het mee en soms zit het tegen, dat hoort bij de sport en wij zijn er om onze kinderen te laten zien en zo te leren dat een scheidsrechter zijn best doet en dat we daar met respect mee moeten omgaan.

  5. Laat je kind zijn of haar sport zelf beleven

  Zelf het eerste nooit gehaald en wil je dat nu wel voor je kind? Of wil je dolgraag dat de voetbaltalenten van je kind tot uiting komen? Allemaal heel logisch en prima zolang je die wensen en ambities voor jezelf houdt. Laat je kind zelf aangeven en de leiding nemen in hoe intensief en hoog het wil voetballen. Dan beleeft het echt plezier aan zijn/haar sport!

  Bij sc Buitenveldert spannen we ons in voor een positief sportklimaat. Samen met de trainers, coaches en vrijwilligers werken we aan een omgeving waarin onze kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en onze club nog sterker wordt.

   

  Bron: Opvoedcoach Tischa Neve