• sc Buitenveldert vanaf september helemaal rookvrij
 • sc Buitenveldert vanaf september helemaal rookvrij
  Omdat we het belangrijk vinden onze kinderen het goede voorbeeld te geven als zij bij ons sporten, zette sc Buitenveldert in 2018 al een grote stap richting een rookvrij sportcomplex. We plaatsten borden en stoeptegels met het rookvrij-logo en bezoekers mochten alleen nog roken op de speciaal daarvoor aangewezen rokersplek achter de kantine. Nu gaan we net als andere voetbalclubs nog een stap verder. De gemeente Amsterdam in 2021 heeft namelijk besloten dat ├ílle sportaccommodaties van de stad in september 2022 rookvrij moeten zijn. 

  Waarom rookvrije sportaccommodaties? 
  Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Roken staat met stip op 1 als te voorkomen oorzaak van ziekte en sterfte. Iedere week beginnen ruim honderd nieuwe kinderen met roken. Als zij blijven roken, is de kans meer dan 50% dat zij aan de gevolgen daarvan overlijden. 

  Wat verandert er voor u?
  Vanaf september 2022 mag er op last van de gemeente nergens op het sportcomplex van sc Buitenveldert meer worden gerookt. Dit is voor sommigen even wennen, maar we doen het om onze jeugd te beschermen en omdat roken en sport echt niet samengaan. Wij hopen dat u zich, net als wij, sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en bezoekers door elkaar zo nodig te herinneren aan de nieuwe afspraken: een volledig rookvrij sportterrein