• Renovatie monument kinderen van de club in gang gezet
 • De titel zal menig wenkbrauwen doen fronzen en dat is misschien ook de bedoeling. De zaterdagselectie staat symbool voor het monument, het is namelijk het eindstation van onze kinderen van de club. Vorig jaar deed het eerste nog mee voor promotie, het tweede was hard op weg naar een periode in de reserve hoofdklasse. We weten allemaal hoe het is afgelopen, iedereen met een blauw hart staat dan ook te trappelen om weer te beginnen met de corona regels in het achterhoofd. 
   
  De zaterdag selectie is een kleine maand gestart. De tweede week werd afgesloten met een bosloop en een uitstekende verzorgende lunch door mede ┬┤familieleden' Ed, Fanneke en Theo. Ik noem expliciet het woord familieleden omdat deze vrijwilligers deel uitmaken van de club. Zij zijn net zo belangrijk of misschien belangrijker als de spelers die de clubkleuren verdedigen. Ons dank naar hun toe is dan ook erg groot!
   
  In de technische staf heeft een mutatie plaatsgevonden. Youssef kind van de club is trainer van het tweede elftal nadat hij vorig jaar nog assistent was bij het eerste. En ┬┤nieuweling┬┤ Milano is aangeschoven als assistent. Maar wat is nieuw? Want ook hij is kind van de club en heeft een geschiedenis bij de club en is tevens hoofd jeugdopleiding. De zaterdagselectie was in het verleden een eilandje maar met de komst van de zeer ambitieuze hoofd jeugdopleiding Milano lijken de eerste stappen gezet te worden voor de juiste tussenstop naar het oh zo bekende vlaggenschip.
   
  De selectie maakt een gretige indruk en iedereen is zich inmiddels aan het bewijzen. Wie is straks mentaal sterk genoeg en wie houdt zichzelf buiten het veld fit. Want met het alleen trainen op de club reik je geen climax, nee ook niet als je denkt dat je het eeuwige jeugdleven hebt, ondergetekende heeft dit namelijk al lang ervaren. Spelers die een sterk zelfbeeld hebben ontwikkelen zich het snelst, maar zij die dromen kunnen altijd nog bedrogen uitkomen. Desondanks zal het voor beide keuzeheren Tijn en Youssef een moeilijke keuze zijn als het gaat om wie stel je nou eigenlijk op want dat monument moet goed gerestaureerd worden en er is weinig tijd want de onzichtbare vijfde colonne kijkt met de kritische blik neer op het hoofdveld. Dat beide keuzeheren qua karakters verschillen is niemand ontgaan. Daar waar een het stempel Hiddink heeft gekregen en de andere Van Gaal is aan de spelersgroep om hieraan te wennen en mee te gaan in de flow.  Beiden willen namelijk hetzelfde en dat is presteren met goed verzorgd voetbal. Inmiddels zijn er al een aantal oefenwedstrijden gespeeld met wisselend resultaat maar ook bij vlagen goed voetbal. Morgen beginnen de eerste bekerwedstrijden met voor het eerste een streekderby tegen RKAVIC en voor het tweede een reis naar het Gooi waar Altius de gastheer is. Navraag bij de trainers verteld ons dat de bekerwedstrijden worden gezien als onderdeel van de voorbereiding. Niemand is dus nog zeker van zijn plekkie. We wachten het af en kijken naar uit de volgende editie waar hopelijk de eerste bouwsteentjes zichtbaar zijn van het oh zo geliefde monument: kinderen van de club..
   
  De Vijfde Colonne