• Iedereen welkom bij uitreiking KNVB-certificaat Regionale Jeugdopleiding aan SC Buitenveldert op 12 maart

 • Op donderdagavond 12 maart a.s. om 19.30 uur zal Marco Neuvel van de KNVB het certificaat Regionale Jeugdopleiding officieel overhandigen aan sc Buitenveldert. Dat zal gebeuren tijdens een feestelijke bijeenkomst in de kantine van de club, waarvoor clubleden en andere belangstellenden van harte zijn uitgenodigd. SC Buitenveldert is pas de tweede club in de regio Amsterdam die deze eer te beurt valt. Om het certificaat te verkrijgen, heeft sc Buitenveldert het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB met goed gevolg doorlopen. Onder de bezielende leiding van projectleider Ron Zoon is hieraan door veel vrijwilligers hard gewerkt. Reden genoeg om dit succes met elkaar te vieren.
   
  Om het certificaat te verkrijgen zijn binnen de club allerlei verbeteringen doorgevoerd. Behalve inhoudelijke zaken, zoals het opstellen van een jeugdvoetbalbeleidsplan en een voetbalvisie, ging het daarbij bijvoorbeeld om de inrichting van onze organisatie, het treffen van medische voorzieningen en het hebben van vertrouwenspersonen. Het realiseren van deze verbeteringen zelf was voor het clubbestuur de belangrijkste reden om het certificaat te willen halen. De status van Regionale Jeugdopleiding is bovendien van belang met het oog op de samenwerkingsverbanden van de club, zoals het partnerschap met Ajax. Het besluit van de KNVB om sc Buitenveldert deze status toe te kennen, onderstreept de goede naam die de jeugdafdeling van sc Buitenveldert in de loop der jaren in de Amsterdamse regio heeft opgebouwd. 
   
  KNVB-certificaat 
  Met het Kwaliteit & Performance Programma wil de KNVB jeugdopleidingen in Nederland een nieuwe kwaliteitsimpuls geven. Het programma licht de jeugdopleiding van clubs door en geeft concrete handvatten om de opleiding verder te verbeteren. De aanpak van systematisch evalueren en verbeteren van de jeugdopleiding is innovatief en vooruitstrevend. Hiermee voorziet de KNVB het Nederlandse jeugdvoetbal van een kwaliteitsimpuls. Meer weten over het Kwaliteit & Performance Programma? Zie: https://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/clubontwikkeling/kwaliteit--en-performance-programma-
   
  SC Buitenveldert: een betrokken club voor iedereen met een voetbalhart 
  SC Buitenveldert is een laagdrempelige voetbalvereniging, met een open sfeer en leden vanuit alle geledingen van de samenleving: jong en oud, jongens en meisjes, verschillende culturele achtergronden en alle opleidingsniveaus. De club staat in de regio Amsterdam bekend om zijn grote jeugdafdeling (ca. 1.000 jeugdleden) en goede jeugdopleiding voor jongens en meiden. We zijn een partnerclub (Partner*) van Ajax. Verschillende jeugdspelers en -speelsters van de club hebben Oranje gehaald. Maar we zijn vooral ook een club voor iedereen die een voetbalhart heeft: ieder lid moet zich bij SC Buitenveldert op elk niveau met plezier en zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen.

  Na jaren waarin sc Buitenveldert zich sterk heeft ontwikkeld, wil de club de komende jaren verder werken aan het versterken en vernieuwen van het jeugdvoetbal bij SC Buitenveldert. Vorig jaar heeft de club zijn visie op het jeugdvoetbal herzien in het Jeugdvoetbalbeleidsplan (zie Jeugdvoetbalbeleidsplan). SC Buitenveldert wil zich in de Amsterdamse regio blijven onderscheiden door een inspirerend en positief sportklimaat voor jongens √©n meiden met een voetbalhart, ondersteund door een innovatieve opleidingsvisie, goede trainers en een deskundige staf. Tegelijkertijd blijft sc Buitenveldert een club die afhankelijk is van de betrokkenheid van zoveel mogelijk leden en de inzet van vrijwilligers.

  Voetbaltechnisch beleid
  Bij sc Buitenveldert staat de ontwikkeling van onze spelers en trainers centraal. We willen al onze jeugdspelers zoveel mogelijk kansen geven zich als sporter en als mens te ontwikkelen en door te stromen naar onze selectieelftallen. We bieden spelers en trainers een veilige leeromgeving, waarin fouten mogen worden gemaakt. Plezier en zelfvertrouwen zijn daarbij de kernwoorden.

  SC Buitenveldert beschikt over een vernieuwende opleidingsvisie die als leidraad dient voor alle trainers en de technische staf. Uitdagende en gevarieerde trainingen zijn het uitgangspunt. We streven een herkenbare en aantrekkelijke speelstijl na. We willen waar mogelijk actief inspelen op vernieuwingen binnen het jeugdamateurvoetbal die passen bij de visie van de club.

  Doordat sc Buitenveldert over een van de grootste en meest succesvolle meidenafdelingen van Nederland beschikt, biedt de club goede mogelijkheden voor synergie en gemengd voetbal. De club wil hiervan de komende seizoenen meer gebruik maken. Verder wil de club de komende seizoen meer investeren in de jongste leeftijdscategorie√ęn en de onderbouw.