• Chantal de Ridder stopt volgend seizoen als TJC Meiden

  • Na twee seizoenen als technisch jeugdcoördinator (TJC) van de meidenafdeling heeft Chantal de Ridder besloten te stoppen met de functie TJC. De club was graag met haar als TJC verder gegaan, maar Chantal wil zich graag verder ontwikkelen als trainer-coach en weer op het veld aan de slag gaan. Uiteraard past daarvoor begrip.


    SC Buitenveldert is Chantal veel dank verschuldigd. Zij was vanaf het seizoen 2018-2019 verantwoordelijk voor alle voetbaltechnische aangelegenheden bij de meisjesjeugd, zoals de voetbaltechnische begeleiding en ondersteuning van trainers en leiders en het organiseren van een omgeving waarin leren centraal staat. Naar het oordeel van de club heeft ze haar functie als TJC de afgelopen twee seizoenen uitstekend ingevuld.

    Chantal: “Ik ben zes jaar geleden bij sc Buitenveldert begonnen met een missie: eigen jeugd opleiden voor de vrouwenselectie of hoger. De eerste vier jaren in de functie van trainer-coach van de talententeams en vanaf het seizoen 2018-2019 als TJC was ik verantwoordelijk voor de gehele meidenafdeling. We hebben samen veel bereikt, waaronder de verbeterde onderlinge samenwerking tussen de trainers van alle teams. Daarbij is het ook goed om te zien dat alle eerste elftallen vanaf de middenbouw op het allerhoogste niveau voetballen. Ik ben ervan overtuigd dat sc Buitenveldert deze lijn met betrekking tot het meidenvoetbal gaat doorzetten. Ik ben trots op wat we samen hebben neergezet.

    Uiteraard zullen we als club de komende tijd gaan voorzien in goede opvolging, een club als sc Buitenveldert waardig. We kunnen daarbij voortbouwen op de solide basis die de afgelopen jaren mede dankzij Chantal onder het meidenvoetbal is gelegd. En het seizoen is nog niet voorbij. Samen met Chantal als TJC blijven we ons de komende maanden inspannen voor een succesvol verder verloop van seizoen 2019-2020