• Buitenveldert Vrouwen 1 onderuit in beker

Na de onheilstijding van het demissionaire kabinet dat er voorlopig niet getraind mag worden na 17.00 uur besloot de KNVB om de bekerwedstrijd van 18 december 2 weken naar voren te halen.

Tegenstander was een topklasser namelijk Be Quick 28 uit Zwolle. Zij hadden net als Buitenveldert de laatste weken veel vertrouwen getankt met het winnen van wedstrijden. Buitenveldert trad aan met een voltallige selectie inclusief opnieuw 4 meiden van de MO17.

Het begin van Buitenveldert was dramatisch want ondanks de waarschuwingen vooraf van de trainer over de speelstijl van de tegenstander stonden we na 5 minuten met 0-2 achter. Vervolgens loop je volgens het cliché, “achter de feiten aan”.  Dit was in dit geval ook zo. Pas na 20 minuten herpakte de meiden zich en werd het meer een wedstrijd. Helaas viel vlak voor rust de 0-3 door een eigen goal.

Na rust ging Buitenveldert, volle bak druk zettend, de strijd aan om terug te komen in de wedstrijd en werd het weer een wedstrijd tussen 2 gelijkwaardige teams. In het laatste kwartier vloeide de krachten echter weg en wist de tegenstander nog 2 keer te scoren wat een nogal geflatteerde 0-5 eindstand opleverde. Buitenveldert had nog 1 kans via Noor Smit, zij omspeelde de keeper maar kreeg de bal uit een moeilijke hoek helaas niet in de goal.

Als met al een verdiende overwinning voor Be Quick 28 en het bekeravontuur van dit seizoen helaas voorbij voor Buitenveldert. De komende weken geen competitie meer, deze zal, als het meezit en het Rutte c.s. behaagt, op zijn vroegst medio Januari hervat worden. Voor nu iedereen een fijne december maand gewenst en tot in het nieuwe jaar.