• Buitenveldert Vrouwen 1 klopt koploper (bijna)
 • Buitenveldert Vrouwen 1 klopt koploper (bijna)

  Na de eerste competitie winst van Buitenveldert Vrouwen 1 vorige week togen we vandaag opnieuw naar het zuiden om in Etten-Leur aan te treden tegen de koploper DSE. Bij winst van DSE waren zij periodekampioen, iets was Buitenveldert natuurlijk wilde voorkomen. In de basis het debuut van de 17 jarige Sunna Eliasar als centrale verdediger. 

  Direct vanaf het begin zette Buitenveldert de tegenstander onder druk en na slechts 11 minuten resulteerde die druk in, alweer, de 0-1 van Julia Cramer. Buitenveldert bleef de bovenliggende partij en had in de eerste helft nog een aantal kansen en mogelijkheden. DSE werd slechts gevaarlijk bij hoekschoppen en vrije trappen, maar de 0-1 was ook de ruststand.

  Zoals verwacht ging DSE na rust op zoek naar de gelijkmaker en ook nu kwamen de grootste kansen uit de standaard situaties. Buitenveldert kwam er af en toe gevaarlijk uit via de counter waarbij Ilham Chabali de bal bij de eerste paal net naast tikte en Annabel Trauschke vanaf 25 meter verwoestend uithaalde, maar helaas spatte dit schot uiteen op de lat. Aan de andere kant moest Kaylee Ruitenbeek een aantal keren handelend optreden bij kansen voor DSE.  

  De spanning aan beide kanten werd steeds groter. In de voorlaatste minuut kreeg DSE een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en deze werd binnengeschoten 1-1. Met nog wat blessuretijd en enkele hoekschoppen tegen was het nog even billenknijpen maar uiteindelijk werd de 1-1 over de streep getrokken. Aan de ene kant teleurstelling over de late gelijkmaker maar de 1-1 uitslag was wel een terechte weergave van de krachtsverhoudingen.

  Vermeldenswaardig nog wel dat Buitenveldert Vrouwen 1 de wedstrijd eindigde met 3 speelsters van 15 jaar en 4 speelsters van  17 jaar in het veld die zich allen prima staande hielden tegen een tegenstander die 2 speelsters op het veld hadden staan die vorig seizoen nog in de vrouwen eredivisie speelden. Wie de jeugd heeft…..

  Nu met spanning uitkijken naar de Tweede Kamer a.s. dinsdag of we de komende weken nog competitie en beker gaan spelen of dat de competitie pas weer verder gaat na de winterstop.