16-04-2012 - John de Zeeuw nieuwe trainer Dames 2.

John de Zeeuw (43) wordt de nieuwe trainer van Buitenveldert II. Hij traint momenteel de vrouwen van SDO uit Bussum, maar neemt na twee mooie seizoenen afscheid van de club dat vecht voor lijfsbehoud in de landelijke eerste klasse C.

Als trainer werkt hij al zeven jaar in het vrouwenvoetbal. Eerst 2 jaar bij OSM'75 in de 2e klasse, 3 jaar bij vv Benschop in de 2e klasse en momenteel bij SDO Bussum. Na 2 seizoenen daar neem ik aan het eind van het seizoen afscheid. 2 prima jaren en in gezamenlijk overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat we van beide kanten de horizon gaan verbreden. Ik ben zelf 22 jaar actief geweest als voetballer bij onder meer Velox, Hercules en OSM'75, altijd als spits.

Vanuit die zienswijze ben ik ook trainer geworden, vandaar dat ik altijd vanuit aanvallend voetbal denk. Ver van de goal spelen, zodat je de defensie verlicht en de tegenstander van de goal houdt. Veel zelf in balbezit zijn is leuker voetballen en minder vermoeiend. Buitenveldert is in mijn ogen de juiste club die aansluit bij mijn ambitie en die doelstellingen.

Het bestuur is zeer verheugd met de aanstelling en wensen John veel succes toe.