14-02-2019 - Gelderlandplein sponsort Sc Buitenveldert

Het is niet meer te missen. Nadat de zondag 1 en enkele jeugdteams al vanaf het begin van dit seizoen in fonkelnieuwe tenues rondlopen met Gelderlandplein op de borst, is nu ook het 20 meter brede reclamebord van Gelderlandplein op de tribune gemonteerd. Dit is het uitvloeisel van een driejarig sponsorcontract dat sc Buitenveldert en het Gelderlandplein hebben afgesloten.

Marketingmanager Simone de Geus van de Kroonenberg Groep, eigenaar van het Gelderlandplein: ‘Sc Buitenveldert (inclusief zijn voorgangers) voetbalt al bijna 100 jaar in Amsterdam Zuid: we zijn dus echt buren. Het is een laagdrempelige en diverse club. Wat ons aanspreekt is dat de club niet alleen focust op de selectieteams, maar ook nadrukkelijk aandacht besteedt aan jongens en meisjes die niet in een selectieteam voetballen. Dat kost geld en wij zijn er trots op dat het Gelderlandplein daar een steentje aan kan bijdragen.'

Voorzitter Bertholt Leeftink is er maar wat blij mee. ‘Ondanks het feit dat we middenin het zakencentrum van Nederland voetballen, met veel kapitaalkrachtige bedrijven om ons heen, valt het niet mee om sponsoren te binden aan onze mooie club. Wij zijn daarom enorm blij dat sc Buitenveldert mede dankzij de bijdrage van het Gelderlandplein ook de komende jaren kan blijven investeren in de begeleiding van onze jeugdteams, zonder dat de contributie de pan uit rijst. Ik hoop zeer dat onze leden de weg naar het Gelderlandplein, hét winkelcentrum bij ons om de hoek, nog vaker weten te vinden. Wij willen daar graag bij helpen’.