Top 100 jeugdopleidingen

23-01-2017 - Top 100 jeugdopleidingen

De stijgende lijn van onze mooie club is bekroond met een mooie 6de plaats in de Top 100 van hoogst spelende jeugd van Nederland.
En daar zijn we best een beetje trots op. Als grootste meidenclub van Nederland lopen we ver voorop in het moderne voetbal. Want we zouden zeker op de 1ste plaats geëindigd zijn als de meidenteams ook meegeteld hadden. Wellicht volgend jaar? 

Klik hier voor de volledige Top 100.

 

Delen op Google PlusDelen op FacebookDelen op Twitter

Meisjes tellen mee (tenminste bij SC Buitenveldert!)

31 januari 2017

De nieuwe nationale Top 100 van jeugdafdelingen bij amateurclubs is weer uit, sinds 2011 een jaarlijks terugkerende stand van zaken, gebaseerd op het niveau waarop de jeugdselectieteams van amateurclubs uitkomen, van de onder 13 (de vroegere D’tjes) tot aan de o19 (de A’tjes). Nummer 1 blijft onveranderd AFC uit Amsterdam, gevolgd door de Rotterdamse straatvoetballertjes van Spartaan ’20 en, kort erachter, hetzelfde slag getructe boys uit Amsterdam-Oost, spelend voor Zeeburgia.

Bij de beste twintig jeugdafdelingen verder plenty welvarende dorpsclubs (Alphense Boys op plek 4 bijvoorbeeld), de trots van menig provinciestad (zoals AFC ’34 uit Alkmaar op 12) en niet te vergeten die paar voetbalbastions in de relatieve uithoeken van het land (neem Quick ’20 uit Oldenzaal, gedeeld 12de. Met behalve de volledig grootstedelijke top 3, nog flink wat grote stadsclubs: Alexandria ‘66 uit Rotterdam (op 11), Quick uit Den Haag (6de) en de Amsterdammers van DWS (18de) en SC Buitenveldert (op plek 6).

Een uiterst gevarieerde ranglijst dus, tekenend voor de florissante toestand waarin het Nederlandse jeugdvoetbal al decennia verkeert. Toch ontbreekt er in het klassement iets fundamenteels wat niet direct opvalt, behalve dan bij een paar clubmensen van het opmerkelijk hoog genoteerde Buitenveldert, een zaterdag tweede- en zondag vierdeklasser die vanaf het oprichtingsjaar 1974 een relatief bescheiden amateurvoetballeven leidt. De laatste vijf jaar is het met de hoogste jeugdelftallen wel bezig aan een geweldige opmars. De o15 komt intussen zelfs uit in de Eerste Divisie, en op Buitenveldert.com meldt de club trots te zijn op de huidige zesde plek van de jongens, maar wel met één duidelijke kanttekening: dat Buitenveldert sinds jaar en dag meer te bieden heeft, namelijk vrouwen- én meisjesvoetbal van landelijk topniveau. Bij elkaar opgeteld zouden de jongens- en meisjesselectieteams van Buitenveldert zeker nummer 1 zijn in jeugdvoetballand Nederland. Voorlopig wordt het meisjesvoetbal echter niet meegerekend. Misschien iets voor de volgende editie, zo wordt geopperd op Buitenveldert.com. En anders een eigen klassement voor de prestaties van de hoogste meisjesvoetbalteams bij amateurclubs, naast dat van de jongens. Want meetellen doen de meisjes intussen immers volop in het jeugdvoetbal.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Zeger van Herwaarden

Lees alle blogs van Zeger van Herwaarden >

Zeger van Herwaarden